Turnselectie middenbouw

FIT Oosterwolde biedt naast het recreatie turnen ook selectie turnen aan. Deze groep is bedoeld voor meisjes van 9 t/m 12 jaar oud. De meeste meisjes in deze groep zijn begonnen met het turnen in de onderbouw groep en zijn daarna doorgestroomd naar de middenbouw groep. Maar ook turnen er meisjes in deze groep die pas later zijn begonnen met turnen. Vanuit de recreatiegroepen kijken we dan of er een meisje tussen zit die potentie heeft voor het wedstrijdturnen en dit wel leuk zou vinden. Wij trainen 2x in de week op maandag en woensdag. In totaal 4,5 uur. De trainingen zijn samen met de bovenbouw groep. 
 
In de onderbouw groep hebben de meisjes de beginselen van het turnen geleerd. In deze groep bouwen we hier op verder. Er zullen steeds meer en moeilijkere elementen worden aangeboden. Ook zijn we druk bezig met oefeningen voor de wedstrijden. Ongeveer 3x in het jaar turnen de meiden een teamwedstrijd. Wij komen uit in niveau 4, 5 of 6. Een team mag maximaal uit 6 meisjes bestaan. Omdat we een kleine vereniging zijn vormen we vaak samen met omliggende verenigingen een team. Extra leuk, omdat we op deze manier ook weer nieuwe meiden en trainsters leren kennen. 
 
Als je 13 wordt zal je doorstromen naar de bovenbouw groep. Wil je hier al meer over weten? Kijk dan al vast onder het kopje bovenbouw!