Turnselectie onderbouw

FIT Oosterwolde biedt naast het recreatie turnen ook selectie turnen aan. Deze groep is bedoeld voor meisjes van 5 t/m 8 jaar die turnen heel erg leuk vinden en graag meer willen leren. Vanuit de recreatiegroepen of een aanvraag voor een proefles wordt er samen gekeken of het selectieturnen bij jou past. Wij trainen 1x in de week op de woensdagmiddag van 15:30 tot 17:00 uur. Ook is er een mogelijkheid om al 2x in de week te trainen. Dit gaat in overleg of op uitnodiging van de trainster. 
 
In deze groep leren de meisjes de beginselen van het turnen. Netjes over de balk lopen, handstanden, radslagen, maar ook maken ze al een begin met hele coole dingen! Salto’s, flickflacken, overslagen, noem het maar op! Daarnaast is kracht, lenigheid en doorzettings vermogen erg belangrijk om te leren turnen. En natuurlijk vooral heel erg veel plezier hebben in de sport.
 
Als je 9 jaar wordt en potentie hebt om echt wedstrijden te gaan doen, stroom je door naar de middenbouw groep. Als je in deze groep zit mag je echt meedoen met teamwedstrijden vanuit de KNGU. Hoe leuk is dat! Het kan natuurlijk voorkomen dat het toch net wat te moeilijk is om mee te doen aan wedstrijden. In dat geval adviseren wij om lekker met veel plezier bij een recreatie groep te turnen. 
 
Lijkt het jou nou ook leuk om op turnen te gaan en later wedstrijden te gaan doen? En ben jij sterk, lenig en wil jij heel hard werken om coole elementen te leren? Stuur ons dan gerust een berichtje voor meer informatie of om een proefles aan te vragen!